Pannacotta
Pannacotta
Ingredienser:
5 dl grädde
1 st vaniljstång
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl strösocker
3 stycken gelatinblad
Lägg gelatinbladen i blöt
Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna
Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull
Häll på vispgrädden och tillsätt sockret och vaniljsockret
Låt koka upp. Rör om och lår puttra i 1-2 minuter
Ta av kastrullen från plattan, viktigt! ( Det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig)
Lägg i gelatinbladen och rör om så att det löser sig.
Sila bort vaniljstången och häll över i portionsglas, ställ in i kylen i minst 2 timmar.
Strö över bär eller frukt. Servera! :)
När vi var hos Evve i söndags så gjorde vi pannacotta, och det blev svinigt gott så jag var helt enkelt tvungen att göra det idag igen. Haha jag har blivit en sucker för pannacotta.
Kommentarer
Trackback